Wij genieten van onze vakantie! Bestellingen worden normaal verwerkt m.u.v. handgeschilderde producten deze verwerken wij vanaf 25 augustus.

Geboorteklompjes making-off

Benieuwd hoe onze geboorteklompjes tot stand komen? Dat kunnen wij je precies vertellen, want dit doen wij allemaal zelf. Lees hieronder het proces!

Van hout naar klomp
In de klompenfabriek wordt van een blok hout een klomp geproduceerd. Wij ontvangen de klompjes witgeschuurd op onze verfafdeling.

Basis verven
Dagelijks worden hier klompen op waterbasis gekleurd. Mijneersteklompjes.nl werkt alleen met verf op waterbasis, dit omdat hiermee het milieu wordt bespaard en er geen schadelijke stoffen in zitten. De klompjes worden na de eerste keer grondverf gepolijst zodat de klompjes een spiegelgladde onderlaag krijgen. Over deze onderlaag schilderen wij twee keer de basiskleur van de klompjes.

Schilderen in de stijl van het geboortekaartje
Nu zijn de klompjes klaar om geschilderd te worden naar wens van de klant. De meeste klanten sturen ons een geboortekaartje toe. Ze vertrouwen dan op het inzicht van onze schilders. Ook kun je inspiratie opdoen door de klompjes die wij reeds gemaakt hebben te bekijken.

Beschermingslaag
Nadat de klompjes met de hand naar wens zijn geschilderd, worden ze voorzien van een blanke laklaag. Dit beschermt de verf en hierdoor krijg je een glanzend resultaat.

Verpakken
De klompjes worden sierlijk verpakt, met een persoonlijk kaartje eraan.

Het unieke kraamcadeau staat klaar om weggeven te worden!